Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z owocami i kruszonką"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Składniki
75 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji ok. 50 gr • Przepis na 14-16 porcji.
Rozcieram drożdże z cukrami, dodaję mleko i następnie mąkę, olej i jajka. Mieszam, aż się połączą. Ciasto ma być dość luźne. Przekładam je do blaszki wyłożonej pergaminem. Zagniatam kruszonki.
Na cieście ostrożnie rozsmarowuję prażone jabłka, posypuję je cynamonem, na tym rozkładam połówki śliwek. Posypuję całość kruszonką. Ciasto piekę w temp. 180oC ok. 50 min, do zrumienienia.
Justyna Golarz z DąbrowyŹródło: Kobieta i życie