Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z rabarbarem i jabłkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Szklankę cukru i jajka miksuję, stopniowo dodając kefir i oliwę. Stale mieszając, dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wsypuję cukier wanilinowy, mieszam. Masę wykładam do formy (o wymiarach 34x26 cm) wyścielonej papierem do pieczenia.
Rabarbar i jabłka opłukuję, obieram, kroję na małe kawałki i mieszam z 2 łyżkami cukru. Układam dość ciasno na cieście.
Przygotowuję kruszonkę. Masło ucieram z cukrem, dodaję mąkę i zagniatam ciasto. Kruszonką posypuję wierzch ciasta.
Piekę w piekarniku nagrzanym do 180oC ok. 45 minut. Placek ozdabiam listkami melisy.
75 min • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 12-16 porcji.Źródło: Kobieta i życie