Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placuszki orkiszowe"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Składniki
Ciasto: obie mąki wymieszaj z solą i dodaj tyle wody, by wyrobić miękkie ciasto. Przykryj, odstaw na 15 min.
Nadzienie: natkę posiekaj, wymieszaj z serkiem śmietankowym, przypraw pieprzem.
Ciasto podziel na kulki wielkości śliwki. Rozwałkuj, ułóż po łyżeczce nadzienia, boki zlep na górze. Rozwałkuj na placki. Ułóż na suchej patelni, opiecz z dwóch stron.
Pod koniec pieczenia, kiedy będą się pojawiać brązowe pęcherzyki, posmaruj masłem klarowanym i chwilę podsmaż.
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 4
Cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie