Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placuszki po staropolsku"
mała odmiana dla pulpetów w sosie pomidorowym, smakowały pysznie
Odsłon: 84
mała odmiana dla pulpetów w sosie pomidorowym, smakowały pysznie
Odsłon: 84
Składniki
Drożdże utrzyj z cukrem. Dodaj zsiadłe mleko, jajko, cukier waniliowy i sól. Dosypuj mąkę, aż ciasto będzie gęste. Odstaw je w ciepłe miejsce na 15 minut. Olej rozgrzej na patelni. Łyżką nakładaj porcje ciasta. Smaż z dwóch stron na małym ogniu, osącz na ręczniku papierowym.
Marchewkę obierz,umyj, zetrzyj na tarce. Jabłko obierz,zetrzyj na dużych oczkach tarki. Dodaj sok z cytryny i cukier do smaku, wymieszaj. Kładź na plackach.
CZAS: około 30 minut
<strong>Pan Józef Pancerz mieszka w Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Dobry Tydzień