Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidory nadziewane mięsem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 511
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 263
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 511
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 263
Składniki
Pomidory umyć, osuszyć. Ostrym nożem ściąć wierzchy. Łyżeczką bardzo delikatnie wydrążyć miąższ.
Kalafior umyć, podzielić na różyczki i ugotować, najlepiej na parze. Cebulę obrać, posiekać. Mielone mięso wymieszać z cebulą, przyprawą, doprawić solą oraz pieprzem. Wnętrza pomidorów wypełnić masą mięsną i przykryć odciętymi wierzchami.
Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą, układać w nim faszerowane pomidory. Piec w temp. 220°C. Gotową potrawę udekorować na półmisku różyczkami kalafiora i ziołami.
Najlepiej smakuje na gorąco z kleksem pikantnego ketchupu. Przed podaniem można z pomidorów delikatnie zdjąć skórkę.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium