Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidory po włosku"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Ugotuj ryż. Pomidory umyj, zetnij wierzchy i wydrąż (nie wyrzucaj miąższu).
Posiekaną natkę pietruszki i cebulę podsmaż na oleju. Dodaj ryż, mięso, jajo, połowę miąższu z pomidorów, sól i pieprz. Napełnij pomidory.
Do żaroodpornego naczynia wlej bulion, dodaj resztę miąższu, sól, pieprz i wymieszaj. Poukładaj obok siebie nadziewane pomidory, przykryj czapeczkami ze ściętych wierzchów i zapiekaj w temp. 200oC przez 30 minut. Po wyjęciu sos, w którym stoją pomidory, dopraw śmietaną.
290 kcalŹródło: Takie jest życie