Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidory z nadzieniem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Makaron wrzuć do posolonego wrzątku i gotuj 10 min.
Cebulę posiekaj. Szpinak opłucz i osusz. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę. Dołóż szpinak. Duś kilka minut. Dopraw solą i pieprzem. Zdejmij z ognia i wymieszaj z pokruszoną fetą. Dodaj odcedzony makaron.
Odetnij wierzch pomidorów, wydrąż z miąższu i nadziej farszem. Rozłóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
Piecz w piekarniku w 200 st. C przez 15 min.
Zagotuj mleko z bulionem, zagęść zasmażką błyskawiczną. Wymieszaj ze śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.
Natkę posiekaj i dodaj do sosu. Zalej nim pomidory w podłużnym naczyniu. Czas przygotowania: 35 minut 290 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień