Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z dyni dla jaroszy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Soczewicę opłucz. Dynię, cebulę i paprykę pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Podsmaż na oleju, dodaj pomidory wraz z sosem i dopraw je przyprawami.
Gotuj potrawę na małym ogniu około 20 minut, do czasu, aż zrobi się kleista.
Gotowe danie rozłóż na świeżych liściach szpinaku. Wierzch posyp pokruszoną fetą i udekoruj tymiankiem.
40 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 280
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV