Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 375
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9614
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 44
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 375
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9614
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 44
Składniki
Wszystkie żółtka ubić ze szklanką cukru. Białka ubić z 1/2 szklanki cukru. Ubite żółtka wlać do ubitych białek i lekko wymieszać. Wsypać do tego kakao i kartoflankę. Dodać proszek do pieczenia i wszystko lekko wymieszać. Wlać na blachę. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Najlepiej do tego zrobić KREM do przełożenia. SKŁADNIKI: margaryna ,,PALMA'''' 1 1/2 kostki, cukier 1 1/2 szklanki, cukier waniliowy 1 saszetka, zsiadłe mleko 2 szklanki. Pół porcji też wystarczy. WYKONANIE: Palmę utrzeć z cukrem do białości i powoli dodawać po jednej łyżce mleka. Ostrożnie dodawać ! Bo może się zważyć !