Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepis na ciastka z otrębami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
Do jednej miski przesiej mąkę, dodaj otręby, płatki, rodzynki, proszek do pieczenia oraz cynamon, wymieszaj łyżką. Do drugiej miski wbij jajko, rozmąć widelcem lub trzepaczką.
Wlej olej oraz sok jabłkowy, wymieszaj. Do miski z suchymi składnikami wlej płynne. Całość wymieszaj mikserem, aż dokładnie się połączą.
Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z przygotowanego ciasta wilgotnymi dłońmi formuj kulki i układaj je na blasze, zachowując jednak między nimi odstępy.
Każdą kulkę spłaszcz dłonią. Ciasteczka piecz około 10 minut w temperaturze 200°C.
30 minut
Sztuka: 85 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie