Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na duszoną kapustę"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Kapustę umyj, osusz i posiekaj dość drobno. Przełóż do dużego garnka i zalej niewielką ilością wody. Wsyp sól, dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie i duś kapustę na małym ogniu, aż zrobi się dość miękka.
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju.
Grzyby namocz w osolonej wodzie (szybciej odejdzie piasek i inne zanieczyszczenia), przepłucz, po czym włóż do garnuszka z wodą i chwilę obgotuj. Odcedzone przełóż na patelnię z cebulą i przesmaż.
Przełóż do garnka z kapustą, wsyp przyprawy i całość podduś.
Na koniec zapraw potrawę śmietaną i mąką. Gotową udekoruj tymiankiem.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax