Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ptysie z kremem czekoladowym"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Masło zagotuj ze 130 ml wody i szczyptą soli. Wsyp mąkę, mieszaj, aż ciasto zrobi się szkliste. Zdejmij z og nia, wmieszaj kolejno jajka. Ciasto przełóż do szprycy. Wyciśnij na blachę ptysie. Piecz 20 min w 200 st. Rozkrój.
Truskawki pokrój, zagotuj ze 100 ml wody i połową cukru. Budyń rozmieszaj w 50 ml wody. Dodaj do truskawek, chwilę gotuj. Zimną masę nałóż na połówki ptysi. Śmietanę zmiksuj z resztą cukru i rozpuszczoną czekoladą. Nałóż krem. Przykryj ptysie, ozdób polewą.
Czas ok. 70 min; porcja – 120 kcal, cena 70 gr.Źródło: Świat kobiety