Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Puchatki z ananasem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Składniki
<strong>Ponadto:</strong>
Ręcznik papierowy i wiórki kokosowe
Mąkę przesiej do głębokiej miski. Jajka umyj i w całości rozbij do miski z mąką. Miksując oba , powoli dolewaj piwo. Następnie dodawaj po łyżce cukru pudru. Gdy połączą się, dodaj szczyptę soli. Na koniec dolej jeszcze łyżkę oleju i wszystko wymieszaj. Przykryj lnianą ściereczką, odstaw miskę z ciastem na godzinę.
Ananasa dokładnie umyj, obierz ostrym nożem, a następnie podziel go na ćwiartki lub niewielkie plasterki. Kawałki owocu skrop rumem, posyp łyżką cukru pudru i również odstaw na godzinę.
Po tym czasie na patelni rozgrzej olej. Kawałki ananasa zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na ciemnozłoty kolor z obu stron. Prosto z patelni układaj ananasowe puchatki na papierowym ręczniku, by osączyć je z tłuszczu.
Gotowe puchatki posyp cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi i od razu podawaj. Najsmaczniejsze są świeże, jeszcze ciepłe.
Warto wiedzieć: piwo możesz zastąpić sokiem ananasowym połączonym z wodą gazowaną i szczyptą przyprawy korzennej. Dodaj wtedy mniej cukru – sok jest zazwyczaj słodki.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 295 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie