Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polecam na deser...
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 176
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 176
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
3,5 szkl mleka wlać do garnka dodać cukier kryształ, delikatnie zagotuj, pozostałe pół szklanki mleka wymieszaj z żółtkami, rozmącić i dosypać mąką ziemniaczaną, kakao i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Gdy mleko w garnku się zagotuje wlewamy masę kakaową i energicznie mieszamy by nie porobiły się grudki. Po zgęstnieniu przelać do szklaneczek i pozostawić do zastygnięcia. Przed podaniem udekorować białą czekoladą.