Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszne pączki w wersji light"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
??Do ciepłego mleka dodaj drożdże, łyżkę cukru oraz 3 łyżki mąki. Rozczyn wymieszaj, przykryj i odstaw w cie- płe miejsce na 20 minut.
Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę. Dodaj mąkę, cukier waniliowy, miękkie masło i zaczyn. Całość przełóż na stolnicę i zagnieć na elastyczną kulę. Pozostaw go- dzinę, by podwoiła objętość.
Po tym czasie uderz w ciasto pięścią w celu jego odgazowania, a następnie rozwałkuj na grubość ok. 2 cm i wytnij duże kółka o średnicy 10 cm.
Naciągnij każdy kawałek i posmaruj marmoladą. Zwiń łączeniem do dołu. Odstaw jeszcze na pół godziny.
Piecz pączki 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Polej ciastka podgrzanym lukrem i udekoruj.
Czas przygotowania: 120 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax