Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 94
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 94
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Składniki
Ziemniaki oraz marchewkę obierz, gotuj osobno w posolonej wodzie ok. 20 minut. Marchewkę przestudź, a ziemniaki odcedź i od razu przeciśnij przez praskę. Natkę oraz bazylię opłucz, osusz, posiekaj. Marchewkę grubo zetrzyj. Paprykę pokrój w kosteczkę.
Masę ziemniaczaną wymieszaj z jajkiem, obiema mąkami, papryką i marchewką. Dodaj pokruszoną fetę. Przypraw solą i pieprzem. Wsyp zioła, wymieszaj.
Z przygotowanego ciasta uformuj grubsze owalne racuchy. Kładź je na mocno rozgrzany olej. Smaż na rumiano z obu stron (w sumie zajmie to ok. 15 minut).
Gotowe racuchy osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj je np. z sosem jogurtowo-ziołowym.Źródło: Naj