Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące racuchy z jabłkami, posypane cukrem pudrem
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 147
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 147
Składniki
W kubku przygotować rozczyn: wlać ¼ szkl ciepłego mleka dodać drożdże, cukier i 1 łyżkę mąki, wymieszać i odstawić na ok 10-15min do wyrośnięcia. W tym czasie można obrać i pokroić w kostkę jabłka Do miski wsypać mąkę, sól, wlać resztę mleka, jajko i powstały rozczyn. Wymieszać mikserem. Dodać pokrojone jabłka i wymieszać miską. Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku. Przed podaniem posypać cukrem pudrem