Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuszki z sosem truskawkowym"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Truskawki umyj, osusz i oderwij ogonki.
Kilka owoców zostaw do dekoracji, resztę podziel na pół. Pierwszą cześć zmiksuj, połącz ze śmietaną i wymieszaj z cukrem. Drugą część pokrój w kostkę.
Mleko roztrzep z żółtkami, łyżką cukru białego i paczką cukru wanilinowego. Połącz z mąką i proszkiem do pieczenia. Na koniec dołóż ubite na sztywno białka ze szczyptą soli i delikatnie wymieszaj z pokrojonymi truskawkami.
Rozlej masę partiami na rozgrzany olej i usmaż na złoto puszyste racuszki.
Ułóż je w piramidkę, przekładając truskawkami, i polej cienkim strumieniem sosu śmietanowego.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 230. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax