Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z cukinii zapiekane z boczkiem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1593
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 77
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 166
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1593
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 77
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 166
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 113
Składniki
Cukinie umyć, przekroić wzdłuż i podzielić na trzy części. Obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać z oliwą, przyprawami i suszonymi ziołami. Marynatą posmarować kawałki cukinii. Fetę pokroić w plastry, zanurzyć w marynacie.
Osączone plastry sera włożyć między kawałki cuknii, owinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczkami.
Cukiniowe roladki rozłożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym 1 łyżką oliwy, zapiekać co najmniej kwadrans w piekarniku nagrzanym do 200°C. Gotowe danie przybrać świeżymi ziołami.
Roladki najlepiej będą smakowały podane na gorąco z ostrymi sosami lub czosnkowym sosem jogurtowym.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium