Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Róże karnawałowe"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Na stolnicy wyrabiam mąkę z masłem startym na tarce i pozostałymi składnikami, aż w cieście pojawią się pęcherzyki powietrza.
Ciasto cienko wałkuję (jak na pierogi). Wycinam trzy koła różnej wielkości. Każde nacinam 5-6 razy na brzegach. Składam koła jedno na drugim (od największego). Miejsca łączeń smaruję białkiem.
Smażę je na rozgrzanym oleju. Każdą różę wkładam na olej „do góry nogami”. Smażę je z dwóch stron. Kiedy róże ostygną, posypuję je pudrem i dekoruję marmoladą.Źródło: Kobieta i życie