Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiony deser moich wnuków. Prosty i szybki w przygotowaniu ,ale też bardzooo smaczny. Rurki można sobie upiec wcześniej i przechować szczelnie w pudełku. Serdecznie polecam
mikser, foremki rurki, garnek , szklanka, łyżka, nóż, blaszka, papier do pieczenia, szpryca lub rękaw cukierniczy ,
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 426
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12355
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 426
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12355
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 83
Składniki
Oto link na rurki z ciasta francuskiego; https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-francuskie-rurki-do-nadziewania,2003135,bozena1960.html Przygotowanie kremu krówkowego; Na mleku ugotować budyń. Po ugotowaniu całkowicie wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę ( do miękkości), miksując dodawać porcjami wystudzony, zimny budyń. Po połączeniu składników cały czas miksując dodawać porcjami masę krówkową. Miksować do momentu uzyskania jednolitej stabilnej konsystencji. Krem schłodzić około15 minut chłodzić w lodówce. Po tym czasie krem nakładać do szprycy lub rękawa cukierniczego i napełniać wcześniej przygotowane rurki z ciasta francuskiego. Smacznego
Rurki z ciasta francuskiego gotowe do nadziewania.
Krem gotowy .
Pyszny deser gotowy do podania.