Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka dla dwojga"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4948
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4948
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Osącz na durszlaku.
Do dużego naczynia żaroodpornego włóż mieszankę owoców morza, wlej oliwę z oliwek, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę szafranu, soli i pieprzu. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 15 minut.
Wyjmij naczynie, włóż makaron. Dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Wymieszaj i ponownie wstaw na kilka minut do piekarnika. Gotowe danie udekoruj natką pietruszki.
Czas: 40 min. 1 porcja = 310 kcal.Źródło: Kurier TV