Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka nicejska z tuńczykiem oraz jajkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj ok. 20 minut w posolonej wodzie. Jajka ugotuj na twardo, wyjmij, przestudź, obierz ze skorupki i potnij na cząstki. Miękkie ziemniaki odcedź, odłóż, aby wystygły. Potem potnij je w plasterki.
Cebulę obierz, pokrój w półplasterki. Paprykę oczyść, opłucz, potnij w paseczki. Pomidorki umyj, wytrzyj, podziel na połówki. Sałatę porwij na kawałeczki. Tuńczyka osącz z zalewy. Rozdrobnione warzywa, jajka i rybę wymieszaj w salaterce.
Musztardę utrzyj z octem, oliwą i sokiem z cytryny. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Ubij trzepaczką. Sos przypraw solą i pieprzem. Polej nim sałatkę tuż przed podaniem.Źródło: Tina