Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z awokado, granatu i pomidorów"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 540
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 279
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 540
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 279
Składniki
Awokado przekrój, wyjmij pestkę, obierz ze skórki. Miąższ pokrój w plasterki, skrop sokiem wyciśniętym z limonki. Opłucz listki rukoli, porwij na kawałki. Pomidory umyj, razem z mozzarellą pokrój w plasterki.
Przygotuj sos z oliwy, 2 łyżek soku z limonki, miodu oraz octu. Dopraw solą i białym pieprzem. Rukolę połącz z pomidorami, awokado i mozzarellą, posyp ziarnami granatu i zalej sosem.
czas ok. 20 min; porcja – 270 kcal, cena 3,80 złŹródło: Świat kobiety