Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z botwinką i zielonym groszkiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24353
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 126
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4811
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 165
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24353
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 126
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4811
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 165
Składniki
Buraczki z botwinki oczyść, ugotuj do miękkości. Odcedź, przestudź, polewając zimną wodą. Potem obierz z łupinek i pokrój w kosteczkę. Ziemniaki obierz, opłucz, zalej w garnku posoloną wodą. Gotuj ok. 20 minut. Odcedź, wystudź i także pokrój w kostkę.
Groszek przełóż na sitko. Pozostaw tak, aż ocieknie z zalewy. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Korniszony drobno potnij. Wszystkie przygotowane wymieszaj w salaterce. Oprósz solą i pieprzem.
Ocet utrzyj z miodem oraz musztardą. Przypraw solą i pieprzem. Porcjami domieszaj olej. Ubij trzepaczką sos winegret. Polej nim sałatkę. Dobrze wymieszaj. Przed podaniem odstaw ją na ok. 30 minut.Źródło: Tina