Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z kozim serem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Radicchio opłucz, odetnij piętkę, podziel na listki, odłóż. Mieszane sałaty z rukolą opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Większe listki porwij na kawałki.
Łuskane orzechy włoskie posiekaj grubo ostrym nożem. Rozgrzej suchą patelnię. Wrzuć orzechy i upraż (uważaj, aby się nie przypaliły). 3 Opłucz i osusz pomidorki koktajlowe. Poprzekrawaj je na połówki, wymieszaj z rozdrobnioną mieszanką sałat.
Na talerzach porozkładaj liście radicchio. Na nich umieść porcje sałatki. Posyp uprażonymi orzechami.
Miód zmiksuj z sokiem wyciśniętym ze sparzonych cytryn oraz z olejem. Chili umyj, pozbaw pesteczek, drobno posiekaj. Dodaj do sosu, dopraw solą i pieprzem. Polej porcje sałatki. Posyp pokruszonym serem kozim i podawaj.
czas ok. 30 min; porcja – 370 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety