Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z roszponki, kolorowych papryk i ziemniaków"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Ocet i bulion wymieszaj z miodem. Dodaj anchois i posiekany czosnek. Zmiksuj z 3 łyżkami oliwy. Ziemniaki obierz, ugotuj, pokrój w kostkę i obsmaż na reszcie oliwy. Dopraw solą i pieprzem.
Oczyszczone papryki pokrój w paski, cebulę w krążki. Roszponkę opłucz, osusz, odetnij korzonki. Połącz papryki, roszponkę oraz cebulę. Rozłóż sałatkę na talerze. Polej dressingiem. Posyp ziemniaczanymi grzankami.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 220 kcal, cena 2,40 złŹródło: Świat kobiety