Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z zieloną fasolką i mięsem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 382
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 382
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Mięso posyp mieloną kolendrą i obsmaż na 2 łyżkach oleju. Przełóż do piekarnika, dopiekaj 10-20 min w 160 st. Wyjmij, osól, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Mrożoną fasolkę wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj na półtwardo (10 minut). Odcedź na sicie, ostudź.
Paprykę oczyść, pokrój w krążki, a obrany burak w cienkie paseczki (sparz je wrzątkiem i ostudź). Liście sałaty opłucz, osusz, porozrywaj na kawałki. Warzywa wymieszaj.
Na sos wymieszaj resztę oleju z 2 łyżkami soku z limonki, 2 łyżkami octu, 3 łyżkami posiekanego koperku, łyżeczką musztardy i posiekaną cebulą. Dopraw solą. Polej sałatkę, obłóż plastrami wołowiny.
czas ok. 40 min; porcja – 300 kcal, cena 3,70 złŹródło: Świat kobiety