Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka ze smażonej cukini"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 435
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12513
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 435
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12513
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 89
Składniki
Cukinię umyć, pokroić w cienkie plasterki, posolić, oprószyć pieprzem i posiekanymi listkami tymianku. Czosnek przecisnąć przez praskę lub posiekać i rozetrzeć z solą.
Pomidory umyć i pokroić w dość duże cząstki. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić czosnek oraz cukinię i krótko smażyć razem. Pomidory i cukinię połączyć, skropić sokiem z cytryny i doprawić.
Pokroić fetę w kostkę, dodać do sałatki, lekko wymieszać. Udekorować gałązkami tymianku.
Do tej lekkiej sałatki warto przygotować kromki chleba tostowego z masłem czosnkowym lub ziołowym.
<strong>: ok. 20 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium