Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka ze szparagów i truskawek"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Szparagi umyj, odetnij końce i ugotuj. Rukolę przebierz, wypłucz w zimnej wodzie, po czym osusz papierowym ręcznikiem i rozłóż na 4 talerzach. Na każdej porcji poukładaj pokrojone szparagi, posiekaną w krążki cebulę i przekrojone na pół truskawki. Skrop oliwą z oliwek. Musztardę podgrzej w rondelku razem z miodem. Poczekaj, aż sos lekko przestygnie i polej nim przygotowane sałatki. Wierzch posyp rozgniecionym w moździerzu pieprzem i udekoruj kwiatami.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Mąka</strong>Źródło: Kurier TV