Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka zielono-żółta z boczkiem"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 29
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 746
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 29
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 746
Składniki
Boczek pokrój w paski, oprósz słodką papryką, smaż pięć minut na rozgrzanym oleju. Sałaty umyj, lodową poszarp w dłoniach na kawałki. Nektarynki umyj, pokrój każdą na mniejsze cząstki.
W miseczce wymieszaj miód, sok z pomarańczy i oliwę, dodaj chilli, sól, pieprz, wymieszaj. Na talerzach układaj sałaty, nektarynki, na nich kawałki boczku. Całość polej przygotowanym sosem i posyp pokruszonym twarogiem lub kozim serkiem.Źródło: Dobry Tydzień