Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Składniki
Z trzech ugotowanych ziemniaków zrobić kremowe puree z łyżką śmietany i odrobiną masełka,następnie ostudzić. W międzyczasie ubić 8białek na sztywną pianę z dodatkiem1 szklanki cukru.
W dużej misce zmiksować ser z ziemniakami,dodać żółtka,masło,sernix i cukier.
Masę serową wymieszać z białkami.Na koniec wsypać namoczone rodzynki obsypane odrobiną mąki.
Wylać na prostokątną blachę.Piec w nagrzanym piekarniku w 200stopniach przez godzinę.
Kiedy przestygnie polewamy rozpuszczoną białą czekoladą lub lukrem.Najlepiej smakuje na drugi dzień.SMACZNEGO