Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty deser z ciasta francuskiego z nadzieniem serowym.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 279
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 328
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 737
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 279
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 328
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 737
Składniki
250g twarogu półtłustego mieszam z żółtkiem, cukrem pudrem 2 łyżki (sprawdź czy taki poziom słodkości Ci odpowiada), dodaję 1 łyżkę budyniu waniliowego (proszek). Całość blenduję na gładką masę. Opcjonalnie można dodać 10 kawałków białej czekolady rozpuszczam z odrobiną śmietanki 30%, dodaję do masy serowej i blenduję. Ciasto francuskie rozwijam, połowę smaruję masą, przykrywam drugą częścią, lekko dociskam i tnę w paski, następnie obkręcam każdy pasek, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję mlekiem i piekę w rozgrzanym piekarniku 200 stopni u mnie ok 15min. Ostudzone posypuję cukrem pudrem.