Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śledzie słodko-kwaśne"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3586
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 805
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3586
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 805
Składniki
Śledzie namocz na pół godziny (jeśli są bardzo słone – pozostaw je w wodzie dłużej). Osącz na durszlaku.
Śliwki drobniutko pokrój. Cebulę obierz, pokrój w piórka. W rondelku rozgrzej olej i zrumień cebulę. Dodaj miód oraz koncentrat pomidorowy. Wlej wodę, ocet i wymieszaj. Włóż śliwki, listki laurowe, wsyp cynamon, pieprz, paprykę. Wymieszaj i duś ok. 15 minut na wolnym ogniu. W razie potrzeby, podlej wodą. Sos odstaw, aby ostygł.
Śledzie pokrój na małe kawałki. Wymieszaj je z przygotowanymi składnikami. Przełóż do słoika i wstaw do lodówki na dobę.
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Zakliczyna z TarnogóryŹródło: Bella Relaks