Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledziowa sałatka"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Śledzie wymocz w wodzie. Osącz, pokrój w paski. Jabłko pokrój na plasterki, skrop sokiem z cytryny. Z papryki wytnij gwiazdki. Jajka przekrój na pół.
Wszystkie sałatki ułóż na półmisku. Jajka udekoruj majonezem (przy pomocny rękawa cukierniczego), posyp natką. Z czerwonej cebuli wytnij kwiat, ułóż na wierzchu sałatki.
<strong> Przepis przysłała Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>
Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie