Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledziowe uszka"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
Wsyp mąkę do miski, dodaj pozostałe i zagnieć gładkie ciasto. Cienko rozwałkuj. Literatką lub kieliszkiem wytnij z ciasta kółeczka.
Filety śledziowe namocz w wodzie (co najmniej 2-3 godziny). Pieczarki drobniutko pokrój, podsmaż na oleju. Włóż połowę posiekanej cebuli, podsmaż. Dodaj drobno pokrojone śledzie, wbij jajko, przypraw farsz solą i pieprzem.
Na krążki ciasta nakładaj po odrobinie farszu, mocno zlep brzegi. Uszka ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju. Resztę cebuli pokrój, usmaż na złoty kolor na oleju. Polej uszka. Bardzo smaczne są także na drugi dzień, zrumienione na oleju.
<strong>Przepis przysłał Łukasz Wójcik z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Bella Relaks