Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śliwkowe piramidy. Pyszna galaretka"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 132
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2050
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 723
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 132
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2050
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 723
Składniki
Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować. Kilka odłożyć do przybrania, resztę zmiksować na gładko z cukrem. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku, lekko schłodzić, połączyć z pulpą śliwkową. Masę przełożyć do foremek w kształcie stożka. Schładzać przez minimum 1 godzinę.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fixem. Galaretki wyjąć z foremek. Podawać udekorowane śmietaną, melisą i cząstkami śliwek.
ok. 70 minut. Jeśli deseru nie będą jeść dzieci, do masy śliwkowej przed schłodzeniem można wlać kieliszek koniaku lub śliwowicy.Źródło: Twoje Imperium