Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny deserek - brzoskwinie ze śmietaną, podane jako smakołyk na deser dla rodzinki i wnuków. Deserek bardzo szybko znikł z talerza, a wnuki prosiły o więcej.
sitko, garnek, mikser
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Brzoskwinie odsączyć na sicie z syropu, następnie osuszyć. Z wody, mąki ziemniaczanej ugotować kisiel. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać fix do śmietany. Część ubitej śmietany połączyć z kisielem. Połówki brzoskwiń ułożyć na półmisku, nałożyć masę z kisielem. Na masę z kisielu nakładamy ubitą śmietanę. Dekorujemy płatkami migdałów oraz orzechami włoskimi. Całość posypujemy kolorową posypką cukrową dekorujemy listkami mięty oraz cząstkami brzoskwiń. Brzoskwinie wkładamy do lodówki celem schłodzenia. Podajemy dobrze schłodzone.