Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Surówka z kalarepy, jabłek i orzechów"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Kalarepki obierz, pokrój w słupki. Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne. Pokrój w plasterki razem z obraną marchewką. Sałatę opłucz, dobrze osusz, porwij listki na mniejsze kawałki. Posiekaj umyte rzodkiewki.
Orzechy grubo posiekaj, przesmaż na maśle. W misce wymieszaj olej z sokiem z cytryny oraz drobno posiekaną natką. Dosyp soli i pieprzu do smaku. Wrzuć przygotowane sałatki, wymieszaj.
czas ok. 30 min; porcja – 220 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety