Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szpinakowa fantazja"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4965
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 887
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4965
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 887
Składniki
Gdy używasz szpinak mrożony, rozmroź go i odciśnij. Szpinak zmiksuj z połową oleju. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Cały czas ubijając, dodawaj cukier i cukier waniliowy oraz po jednym żółtku. Następnie dodawaj stopniowo pozostały olej i proszek do pieczenia wymieszany z mąką. Dodaj szpinak i dokładnie wymieszaj. Tortownicę (o średnicy 21 cm) wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Wlej ciasto i piecz ok. 45 minut w 180 st. C (do suchego patyczka).
Ciasto po upieczeniu ostudź i przekrój na dwie części.
Kremówkę ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Krem zmieszaj z mascarpone i dodaj kilka kropel aromatu cytrynowego. Kremem posmaruj blaty ciasta. Całość udekoruj pokrojonym w kostkę ananasem i kiwi.Źródło: Tele Tydzień