Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szybka potrawka z brukselki"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4954
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2329
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4954
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2329
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój. Brukselkę oczyść. Warzywa wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 20 min. Odcedź na sicie. Parówki pokrój w ukośne grubsze plastry. W rondlu rozgrzej łyżkę masła. Obsmaż parówki. Wrzuć ziemniaki i brukselkę, przesmaż.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki oleju, oprósz mąką. Przygotuj jasną zasmażkę. Powoli wlewaj szklankę gorącej wody, cały czas mieszaj. Dodaj musztardę. Dopraw solą, pieprzem, papryką, cukrem i sokiem z cytryny. Polej parówki z warzywami.
czas 40 min; porcja – 370 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety