Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szyszki ryżowo-mleczne"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Masło stop w garnku na bardzo małym ogniu. Wsyp cukier, podgrzewaj, mieszając, aż się rozpuści. Zdejmij z palnika, intensywnie mieszając, powoli wsyp mleko w proszku.
Dolej odrobinę wody (2-3 łyżki), połącz (masa powinna być gęsta i powolutku spływać z trzepaczki). Stopniowo wsypuj ryż, mieszając.
Z ciepłej masy uformuj dłońmi szyszki, ostudź (szyszki należy formować od razu, bo masa szybko stygnie i twardnieje).Źródło: Chwila dla Ciebie