Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bez pieczenia, dziecinnie proste w przygotowaniu , wygląda i smakuje wyśmienicie :) Dzięki słonym krakersom nie jest zbyt słodkie lecz w sam raz :)
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 477
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1572
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 477
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1572
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Składniki
Na dnie blachy ułożyć warstwę krakersów.
Proszek budyniowy rozmieszać z dodatkiem łyżki mąki ziemniaczanej w 0,5 szklanki mleka. Reszte mleka zagotować i zrobić budyń. Bydyń musi wyjść bardzo gęsty.
Masło dokładnie utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać ostudzony budyń i ucierać na puszystą masę. Rozsmarować na krakersach.
Ułożyć kolejną warstwę krakersów. Rozsmarować masę krówkową. Dla ułatwienia można włożyć puszkę na parę minut do gorącej wody ( masa robi się bardziej miękka i łatwiej ją smarować ).
Ułożyć warstwę krakersów. Śmietanę ubić na sztywno ( najlepiej dodać śmietanfix), rozmarować na wierzch.
Migdały przyrumienić na suchej patelni. ostudzić i posypać na śmietanę
Ciasto musi postać kilka godzin, najlepiej całą noc, żeby warstwy ciastek zmiękły.