Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "W marchewce z anyżem"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4985
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 889
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4985
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 889
Składniki
Łopatkę umyj, osusz, pokrój w dość dużą, tej samej wielkości kostkę. Marchewki obierz, umyj, pokrój na plasterki. Razem z mięsem włóż do torebki do pieczenia.
Gwiazdkę anyżu połam, razem z przyprawami wsyp do mięsa. Rozprowadź, trzymając torebkę ściśniętą od góry. Wsyp mąkę. Torebkę zamknij żaroodpornym klipsem.
Delikatnie obracając, rozprowadź mąkę i zioła raz jeszcze. Włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz na najniższym poziomie piekarnika ok. godziny w 190°C.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie