Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywa zapiekane pod beszamelem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku. Rozłóż go w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Kukurydzę odlej z zalewy. Pomarańcze obierz ze skóry i błonek, a następnie podziel je na cząstki. Rozłóż na ryżu.
Pory pokrój na kawałki, potem każdy jeszcze raz na pół. Podsmaż na maśle. Owiń je szynką i ułóż w naczyniu żaroodpornym na pomarańczach.
Z mąki i masła przygotuj zasmażkę. Dolej mleko i gotuj 3 minuty. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Polej potrawę sosem beszamelowym, posyp żółtym serem i piecz 30 minut w 180°C.
Czas przygotowania: 50 min ., ilość kalorii na 1 porcję: 350, stopień trudności: średni.Źródło: Telemax