Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wegetariańskie samosy"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 384
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10268
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 51
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 384
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10268
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 51
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, podsmażyć na złoto na 1 łyżce oleju, dodać odcedzone warzywa, przesmażyć.
Farsz dobrze doprawić – powinien mieć wyrazisty smak. Wystudzić.
Mąkę przesiać, zrobić dołek, wlać wodę, olej, szczyptę soli, zagnieść ciasto jak na pierogi, podzielić na 12 części. Każdą rozwałkować, rozłożyć farsz, zwilżyć brzegi, skleić. Smażyć w głębokim oleju, osuszyć na ręczniku papierowym.
Zamiast oleju do ciasta możesz użyć masła. Brzegi pierożków najlepiej zaciskać za pomocą widelca: nie pękną przy smażeniu.
ok. 50 minut.Źródło: Twoje Imperium