Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest aromatyczna i wilgotna, zachowuje świeżość przez kilka dni.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj biały ser, skórkę z cytryny, a następnie pojedynczo jajka. Mąkę wymieszaj z proszkiem, dodaj do masy serowej. Dokładnie wymieszaj do połączenia składników. Blaszkę na babkę z kominem wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przelej masę. Piecz około 40-50 min. w temp. 170 stopni.
Po wystudzeniu wierzch posyp cukrem pudrem lub polej lukrem według uznania.