Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wielkanocne przekąski z jajek"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 34
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 34
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Ostudź, obierz.
Odetnij wierzch i wyciągnij żółtka. Rozgnieć je widelcem.
Szprotki odsącz z oleju i zmiksuj blenderem razem z serkiem kanapkowym. Możesz również użyć do tego widelca. Pamiętaj jednak, żeby powstała z tego gładka masa. Dodaj do niej se- rek kanapkowy i przyprawy.
Pastę włóż do rękawa kuchennego i wyciśnij do jajek. Przykryj je czapkami i udekoruj pieprzem, marchewkami i koperkiem.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 160. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax