Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wigilijny barszcz z uszkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Obraną włoszczyznę wrzuć do garnka z wodą. Dodaj starte surowe buraki, suszone grzyby, posiekany czosnek i przyprawy. Gotuj całość 20 minut.
Wywar przecedź (grzyby odłóż, a resztę np. wykorzystaj do innej potrawy). Dolej koncentrat buraczany.
Z mąki, soli i wody zagnieć pierogowe ciasto. Rozwałkuj cienko i potnij na małe kwadraty.
Posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Wymieszaj z grzybami, solą, pieprzem i jakiem. Nałóż farsz na ciasto i zlep brzegi. Uszka ugotuj i podawaj w barszczu.Źródło: Telemax