Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Winny deser z gruszkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Umyte gruszki ob ierz ze skórki, pozostawiając ogonki. Wino z wanilią, goździkami, korą cynamonu i cukrem doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i mieszając gotuj, aż cukier się rozpuści. Do winnej zalewy włóż gruszki. Gotuj ok. 20 min, aż staną się lekko szkliste i nabiorą pięknej barwy.
Owoce wyjmuj os trożnie łyżką cedzakową i ustawiaj pionowo na talerzykach. Każdą porcję polej winnym syropem z gotowania. Słodką śmietankę ubij na sztywno. Podawaj na stół w osobnej miseczce.
Czas ok. 30 min; porcja – 180 kcal, cena 3,10 zł, 6 porcji.Źródło: Świat kobiety